top of page
Open Books

Dobrodošli u
Geštalt Zbornik

Geštalt zbornik izdaje se jednom godišnje od strane Srpskog udruženja za geštalt psihoterapiju. Svi tekstovi u časopisu Geštalt zbornik prolaze postupak dvostruke anonimne recenzije. Časopis je sekundarno referisan u onlajn bazi podataka CEEOL (Central and Eastern European Online Library).

Preuzmi poslednji broj žurnala »

EAPTI-GPTIM Žurnal

Geštalt danas, Malta: Internacionalni i interdisciplinarni žurnal iz oblasti psihoterapije

Izdavanje žurnala započeli smo 2016. godine, kada je obrazovni institut za psihoterapiju na Malti, EAPTI-GPTIM, slavio svoju 20-godišnjicu. Planiramo da nastavimo sa redovnim i onlajn izdavanjem žurnala kako bismo obezbedili prostor u kome autori mogu da predstave svoj rad iz oblasti teorije, metodologije, prakse i istraživanja geštalt terapije. Takođe pozivamo autore iz drugih psihoterapijskih škola i srodnih disciplina da podrže ovaj projekat svojim pisanim radovima.

 

Razvoj, razumevanje, pisanje, istraživanje i praktikovanje geštalt terapije predstavljaju naše stalno kreativno prilagođavanje, što je u biti etički proces. Kao takav, ovaj proces zahteva od nas stalno širenje svesnosti o složenosti ličnog, profesionalnog i opšteg ljudskog polja, uzimanje u obzir što više elemenata tog polja prilikom donošenja odluka i izbora, praktikovanje generalizovane nepristrasnosti, dublju refleksiju, preuzimanje odgovornosti za misli, reči i postupke, prisustvo, otvorenost za novinu, sposobnost transformacije u novo, a istovremeno poštovanje osnovnih vrednosti i uverenja geštalt pristupa.

 

Premda otvoreni za novine i integrišući praksu i druge pristupe i discipline, što redovno radimo na obuci za geštalt terapiju, ostajemo jasno definisani kao geštalt terapeuti, u zasebnom autonomnom psihoterapijskom modalitetu sa sopstvenom filozofijom, teorijom, metodologijom i praksom.

 

Geštalt danas Malta nastojaće da javnosti predstavi, geštalt filozofiju, teoriju, metodologiju i istraživanje, kao i najnovija razmišljanja u geštalt terapiji, poštujući vrednosti i uverenja naših profesionalnih preteča, nadajući se da na taj način doprinosimo svom profesionalnom prisustvu, budućnosti naših studenata  i dobrobiti klijenata.

Preuzmi poslednji broj žurnala Geštalt danas Malta:

bottom of page